Редактор: e-mail: Кадър: БТВКогато ваксината против Ковид-19 бъде изпитана, мине всички изпитания

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВКогато ваксината против Ковид-19 бъде изпитана, мине всички изпитания
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Когато ваксината бъде достъпна за българските граждани, тя ще е доброволна и безплатна

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Когато имунизацията срещу Ковид-19 бъде изпитана, мине всички тествания по метода, по който са основани за тези ваксини, първа, втора, трета фаза, когато бъде записана от Европейската организация за медикаментите, тази ваксина ще бъде налична за българските жители.

Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов в „ Лице в лице ” по БТВ.

Тя ще бъде асбсолютно доброволна, тя ще бъде безвъзмездна за всички български жители, които пожелаят да се имунизират. Това, което сме създали ние, сме извадили уязвимите групи - хората на първа линия, лицата над 65-годишна възраст и всички тези бълграски жители, които имат хронични болести, те са над 2 милиона. За тези хора ние сме обезпечили задоволително количество брой ваксини, когато тази ваксина бъде изобретена. Българските жители да знаят, че имунизацията, която ще бъде препоръчана, ще бъде безусловно безвредна и безвредна, тя ще е изтърпяла всички детайли на регулация, такива, каквито съществуват в Европейски Съюз, това за нас е най-важното, добави Костадин Ангелов.

Предстои да създадем социологично изследване, с цел да разберем какви са настройките в българското общество във връзка с имунизирането и във връзка с нашата политика в посока предпазването на българските жители от ковид. Дали проявяме интерес към съветската ваксина? Тя не е в по-напреднал стадий от имунизацията, до която ще имат достъп европейските жители. Фирмите, които създават ваксина и които ще я дават на жителите на Европейски Съюз, са на същия стадий, на който е и съветската ваксина, сподели още министър Ангелов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР